Företaget

Om AB Geréns Mekaniska Verkstad

Företaget inledde sin verksamhet redan 1937. Skiftande uppdrag har under åren givit oss bred erfarenhet av branschen och vi kallar oss gärna ”moderna smeder”. Vi fungerar som problemlösare och samarbetspartner till våra uppdragsgivare.”.

Verkstads- och byggnadsindustrin samt lantbruksföretagen har duktiga innovatörer och vi har fått förtroendet att tillverka deras produkter och även att renovera och underhålla deras anläggningar.

 

Vi hör hemma i den medeltunga verkstadsindustrin och vi kompletterar successivt vår maskinpark för att kunna fungera som allroundleverantör. Företaget har 15 anställda plus inhyrd personal vid större projekt och semesterunderhåll av våra samarbetspartners anläggningar.

Vi har även ett gott samarbete med många privatpersoner som kommer till oss. Vissa kommer in för att köpa en plåtbit eller vill ha ett rökrör till kaminen. Andra med större projekt. Vi försöker att tillmötesgå alla kunder efter bästa förmåga, både stora som små.

Det började redan på 30-talet

Företaget började sin verksamhet under trettiotalet med hästvagnsproduktion. Erik Olsson köpte företaget 1963 och bildade aktiebolag. Sedan dess har företaget vuxit från 7 till 15 anställda. Verkstaden, som är mångdubbelt större idag, flyttade till sina nuvarande lokaler på Fridhem 1977. Eriks son Kenneth tog över företaget 1989 och driver det fortfarande som ett familjeföretag.